Hijab, Burkini og en dose frustrasjon.

  • 05.09.2016 - 15:49

Denne helgen kom jeg over to artikler som får meg til å vrenge leppa fra :) til et sikkelig :( fjes. hva slags artikkel tenker du?  Jeg ble så sint at jeg har ikke ord.  Mind you, jeg leste begge artikkelene fra begges sider og vil også legge dem til her sånn at du kan få lese. ( Denne må du vente på til slutten av innlegget mitt)
 

For meg, så er det veldig greit det med Hijab og alt det der. UTENOM burka. I form at vi ikke kan se ansiktet, problemet jeg har med det - er ikke klesstilen, ikke noen form for slik grunn - men jeg legger vekt på kommunikasjonen, En får problemer med å lese ansiktet til den det gjelder på grunn av dette - Et menneske skal kunne få kommunisere fram og tilbake,  da også lese ansiktsutrykket til den det gjelder. Jeg ser ikke på dette som noen form som truende, onskap - hvis en velger å bruke Hijab, burkini whatever - så skal de få lov til det, akkurat som vi får lov å gå i det vi vil og vi vil ikke dømmes pga det - hvorfor skal vi dømme de andre?

I denne artikkelen er det som at en frisør kastet ut ei jente med hijab når hun kom for å spørre  angående å farge håret. Det er noe normalt som jenter elller gutter gjør - alle gjør jo det for å sammenligne priser og bestemme seg hvor en har lyst til å farge håret. Men å bli kastet ut, på grunn av hujaben sin..fordi det handler om kvinneundertrykkelse ( ja, i noen land handler det om det ) , ondskap, islaminisme og muhammedisme. Hun jenta sier at hun føler seg norsk og ble krenka deretter. 

Dette skjønner jeg svært godt... en kan være redd for det en ikke vet noe om , eller har informasjon om. Men det å gjøre slik, i Norge - der Norge liksom skal være et fritt land for alle. OG hun frisøren fikk bot, nekta å betale den - pga hun mener hun har rett og er medlem av anti-islaminisme og ect ect.  Men det betyr ikke at denne kvinnen gjemmer noe i hijaben sin eller er ond, mennesker er forskjellige. Dessuten så kan hvem som helst gjemme noe i lommene, jakka, fletta - hvooor som helst. 

Denne dama står fram med fullt navn, bosted og bilde. Hun angrer ikke på det hun har gjort mot jenta som bare ville farge håret. De skal nå møtes i retten på grunn av at frisør-dama ikke vil betale boten hun fikk. Hvordan dette vil gå, vet jeg ikke. Jeg krysser fingrene for  Jenta. 

En skal få lov å gå rundt som en vil, legning, klær,, seksualitet.. vi skal være et fritt land. jeg ble bare så forbanna irritert av de to artikkelene.

Ja, jeg sa det angående burka, men det er på grunn av kommunikasjonen blir vanskeligere, en sliter med å lese ansiktsutrykket til den personen det gjelder.  En bare ser øynene, og noen ganger så lyver øynene.


Dette er mine tanker. Hvis dette blir et hatefelt på meg eller hvasomhelst. så får jeg vurdere å slette det.

www.tv2.no/a/8511116/ - Nektet hun jenta adgang.
/www.tv2.no/nyheter/8563684/ - Jenta forteller hun ble undertrykt.
 

Anne

05.09.2016 kl. 17:32
Takk.. Takk takk for at du skriver dette.. Jeg er 100% enig med deg. Tro om jeg hadde blitt kastet ut om jeg hadde kommet inn med hettejakke på, eller en Baggy lue med alt håret inni? Eller hva med bunad-skautet mitt? Er jo akkurat like farlig det...

Den lille Pandaen c:

05.09.2016 kl. 18:20
Anne: helt sant. Eller lille meg da, med kjærestens stoore genser-jakke? som jeg kan "gjemme" masse inni. (tuller ikke, den er huuuge). Jeg ble sikkelig irritert...

katrine

05.09.2016 kl. 19:14
hørte om det med frisøren, er jo helt sykt!

Den lille Pandaen c:

05.09.2016 kl. 19:24
katrine: Sant!
Den lille Pandaen c:

Jeg er en veldig rar, sær og ikke så høy skapning. Jeg elsker bøker, serier, filmer, kpop, anime, manga og så mye annet. Samboeren er like gal som jeg, så det passer meg veldig bra :) <3 Vi har vært sammen siden 13.07.10 og har to små puser som heter Lyra & Apollo. Jeg skriver om min hverdag, kattene, bøker og alt annet som opptar meg.

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits