1.April. En dag jeg ikke liker.

  • 01.04.2017 - 18:59

Du tenker sikkert. Hvorfor liker jeg ikke en slik fantastisk dag? Hvorfor liker jeg ikke en dag det er fritt for å lure folk i hytt og pine, med Oreokjeks med tannkrem eller andre sprell som folk kan finne på idag?. Sånne ting som ikke kan skade, er greit. Men det jeg ikke syns er greit, skal jeg faktisk gi en liste på og gi en grunn for, dere trenger ikke være enige med meg eller uengie. Dere trenger ikke engang lese dette. Dere kan stoppe nå. Vel? Du fortsetter å lese? Well, okay then.

♦ Tulle med graviditet.
Det er ikke greit. Å tulle med at du er gravid eller har mistet barnet du har i magen. Dette gjør bare vondt. Har lest om folk som later som de er gravide. Men de burde tenke litt på folk som er barnløse - de som, ikke med valg: ikke kan få barn. Eller de som har mistet et barn, både ved spontanabort, abort eller senere tid - dette er et veldig sårt tema...og personlig så syns jeg ikke at det er noe morsomt å late som en er gravid også er en ikke det egentlig. Selv om det er 1.april. Du kan heller bruke dagen til å tulle med oreokjeks med tannkrem, eller kake i ansiktet. Ting som ikke kan skade - på den måten. Men da når en tuller med slike ting - burde en vite om dette faktisk er greit også. hvis en person har gitt utrykk for at slikt ikke er morro, så la vær. Hver så snill.

♦ Hater/Slår opp.
Noen tenker sikkert ikke på dette i gjerningsøyeblikket. Men jeg syns ikke det er greit. At du sier at du hater vedkommende bare for gøy? Ville du likt å kunne få det slengt i trynet kanskje? Ville du likt å høre fra typen om at han eller hun ikke vil være ilag med deg lengre? Bare for gøy??? HAHA. liksom. Veldig gøy at  kjæresten din later som han slår opp, just for fun! YEEY. du hører sarkasmen sant? Jeg håper virkig det.  og at folk sier "Ååå, jeg hater hu...(insert navn) sååå mye." sånn at vedkommende hører det også sier du "just kiddin'" hva med at personen kanskje har problemer med å tro deg? Kanskje personen sliter med  selvtilitten fra før og du bare må ødelegge den ? bare sånn en liten bit bare?. Fordi ja det kan hende at vedkommende forstår at du tuller, men det kan også være at personen faktisk blir såret. Det er ikke morsomt, det er bare teit. Skjerp deg.

♦ "I forhold"
Jeg syns virkelig ikke det er morsomt å late som du er i forhold med noen på 1.April. Det kan jo hende at du faktisk har nettop blitt sammen med noen. Men hvis det er på tull. Why? hva oppnår du ved dette egentlig? Alle tror på deg eller 50/50 tror på deg og resten tror det er spøk? Hvis det er ekte, har du muligheten til å vente til 2.April 00:00 også. Ikke bare sette det der for å forvirre folk. Det er bare lame.

♦ "Jeg har (insert sykdom)/ er/har (pysisk/fysisk-dom).
Hvorfor i herrrens navn skal dette være morsomt? Å si at du har AIDS, ADHD, Kreft, ect? Hva oppnår du? Jo du oppnår at folk blir opprømt, lei seg, forvirret og kanskje sint. Dette når de ser det og eventuelt når de finner ut at du "bare tulla!" Det er faktisk ikke morsomt. Det finnes folk som  faktisk har disse sykdommene, noen uhelbredelig, noen som er helbredelige og andre som går på det psykiske som f.eks Angst, panikkanfall, Depresjon ect. DET ER IKKE GREIT. ferdig snakka. Du blir ikke årets morromann. 

♦ Ikke spill med følelsene til folk.
Nå har jeg nevnt litt av dette med  med slår opp og hating av andre. Men så tenker jeg på andre ting som kan såre folk. f.eks "Justin, vil du bli min kjæreste?" "JK" Eller "Gina, vil du gå på date med meg?" "JK, HAHAHHAHAH! L O L " <.< Hva faen er morsomt med det? Tenk om personen du skal liksom lure, liker deg? hva om han eller hun har ventet med å skal spørre deg også gjør du sånn? hvorfor? hvordan ville du følt det hvis ditt crush spurte deg på kødd? Hadde du ledd? hadde du blitt såret? Tenk før du gjør.

♦Falsk informasjon.
Nå tenker jeg ikke på ting som at "Dumle har fått ny smak, ketchup!! løp og kjøp" eller "Sørlandschips har fått vanilje is med hint av havsalt-chips." Nå tenker jeg på ting som faktisk kan sette deg og andre i fare. Som f.eks falske nyheter, falske viruser  eller falske tragiske hendelser. Dette kan gjøre folk redde og usikkre. Det finnes folk som later som at "(band) kommer til byen!" eller "(han/hun) og (han/hun) har slått opp!" eller ting som att "(navn) har dødd" eller annet. Det er ikke gøy. Det er ikke det minste gøy å gjøre folk redde og kan skade den personen det gjelder. 

♦Selvmord
Må jeg virkelig forklare at en kødder ikke med at en skal ta selvmord? Må jeg virkelig? Hva med at hvis din far, mor eller søsken hadde slitt med selvmordstanker? eller at det finnes noen som faktisk har prøvd å ta sitt eget liv før og er veldig usikkre på temaet? Eller at det å skulle si at du tar ditt eget liv - faktisk kan gjøre folk redde og sinte? og ikke minst fortvilet. IKKE MORSOMT.

♦ Aprilspøker som kan fysisk skade.
Dette er også et viktig del. Det å skulle erte noen eller ta en spøk som oreokjeks med tannkrem, eller tannkrem med krem? eller annet. Er greit. Men en må passe på at a) vedkommende ikke er allergisk. b) at det ikke kan skade vedkommende. La oss si at du...lager en trå som ved døren ikke sees og at vedkommende snubler i den? vedkommende kan komme til skade - en kan til og med hvis en faller hardt nok slå seg i munnen og det er ikke bra. Eller at hvis du replacer noe som er farlig, får vedkommende til å spise en skje med kanel. Det kan virke gøy, men det er faktisk sånn at kanel setter seg fast og er sagt at er farlig. Eller at du dypper handa til han sovende fyren i vann, eller fester personen slik at ballene hans kommer i klem - bare for gøy eller annet. jeg håper dere skjønner poengt.

Dette er nok sikkert ting som alle tenker. Dette er jo inneforstått at folk ikke gjør eller så tenker du at wow, hun lille Pandaen er virkelig hårsår. Nei. Jeg er ikke hårsår. Jeg syns bare ikke det er greit. EN kan tenke seg om to og tre ganger før en gjør ting som kan komme til å fysisk og psykisk å opprøre, såre eller forvirre andre.  Dette her var en sikkelig 1-april-rant fra meg. Jeg vil bare at folk skal tenke seg om, jeg leste nettop et par blogger som later som de er gravide og syns dette er kjempegøy fordi "ja, men de skjønte det jooo!" ja, kanskje det. Kanskje det gjorde det og kanskje de ble sure/skuffet/forvirret/sint/fortvilet fordi at du gjør det men bare later som en er med på leken. Virkelig tenk på dette, mens dagen fortsatt er ung og en kan bli lurt. Det er lov å lure andre, men pass på hva du sier og hvordan du gjør det.

 

NÅ. TENK. DEG OM.

Nina

01.04.2017 kl. 22:24
Enig!

Den lille Pandaen c:

01.04.2017 kl. 23:18
Nina: Glad for at noen er enige værtfall.

Søtmonsen :))

01.04.2017 kl. 23:32
Har lært med årene. Ikke at jeg har brukt å lure noen. Kun en gang da vi skulle ta igjen på pappa som hadde lurt oss alle. Så vi sa at farmor hadde ringt og sagt det var noe galt med brønnen :P Han ringte opp og hun skjønte ingenting. hehe.

Har nok også dessverre brukt den at jeg er gravid. Men man lærer av sine feil. Bryr meg egentlig fint lite om denne dagen, aldri helt forstått hvorfor..

Plutselig slår det tilbake på en.

Den lille Pandaen c:

01.04.2017 kl. 23:47
Søtmonsen ): Hehe. Jojo. Det at det ikke skader noen er greit. Men liker ikke den dagen, av de grunnene jeg har nevnt. ikke morsomt.

Helt enig.

Janne

02.04.2017 kl. 03:32
heldig enig! Morsommere med sånne små pranks som tannkrem i oreokjeks, litt mer originalt,haha

Den lille Pandaen c:

02.04.2017 kl. 15:02
Janne: Hehe, Ja. Og det er ikke sånn sett farlig.

Elevele

02.04.2017 kl. 15:11
Enig i mye av det du skriver :) Likevel sier jeg meg uenig i argumentet om graviditet for at det finnes ufrivillig barnløse. Det blir det samme som å si at man ikke kan feire morsdag/farsdag fordi det vil alltid finnes de som er foreldreløse av en hvilken som helst grunn. Eller at man ikke kan feire valentines dagen fordi det alltid vil finnes noen som er singel, av hvilken som helst grunn. Eller at man kan le, fordi det er noen som er lei seg, eller at man ikke kan være trist og lei en dag, fordi det er noen som er deprimerte.. Man kan ikke slutte å "leve" pga en gruppe mennesker, uansett hvilke gruppe mennesker man snakker om. Mener nå jeg. Selvsagt trenger man ikke å poste et gravidbilde på veggen til noen man veit er ufrivillig barnløs, men å ikke kunne glede seg over sin egen graviditet, eller ta en spøk om at man er gravid for den saksskyld pga ufrivillig barnløse blir for dumt for meg :) Det er lov å vise hensyn, men å stakkarsliggjøre folk blir for dumt, syns jeg :)

Den lille Pandaen c:

02.04.2017 kl. 15:32
jojo. men likevel liker jeg det selv ikke. både fra min side og tenker lltt på barnløshet. men jeg syns ikke det er morsomt å skulle late som du er gravid for å lure noen. en kan heller lure noen med å ha tatt piercing eller farga håret. men dette er min mening må du huske, sier ikke at folk skal slutte å leve.

Elevele

02.04.2017 kl. 15:38
Selvsagt er det dine meninger og de skal du få lov til å ha ;)

Den lille Pandaen c:

02.04.2017 kl. 15:41
Elevele: Hehe :) Hadde vi hatt alle samme mening hadde livet vært kjedelig.

Elevele

02.04.2017 kl. 15:44
Det hadde vært fryktelig trist, bortsett fra når det kommer til fred på jord da- der kunne godt alle være enige :)

Den lille Pandaen c:

02.04.2017 kl. 15:47
Elevele: Jojo, det skal jeg si meg enig i :D

Elevele

02.04.2017 kl. 16:13
He he- det er bra ;)
Den lille Pandaen c:

Jeg er en veldig rar, sær og ikke så høy skapning. Jeg elsker bøker, serier, filmer, kpop, anime, manga og så mye annet. Samboeren er like gal som jeg, så det passer meg veldig bra :) <3 Vi har vært sammen siden 13.07.10 og har to små puser som heter Lyra & Apollo. Jeg skriver om min hverdag, kattene, bøker og alt annet som opptar meg.

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits