Takk til SKAM.

  • 25.06.2017 - 00:59

Nå er Skam offisielt over, alle 4 fantastiske sesongene.
Vi har fulgt Eva, Noora, Vilde, Chris, Sana, isak, Even, Jonas, Magnus, Maddi & William ut ifra forskjellige hovedpersonvinkeler i hver og en sesong. Ikke at alle har fått like mye tid på skjermen som fortjent og senere har vi blitt bedre kjent med broren til Sana, hennes familie og broren's venner som f.eks Yousef, Mikael og mange flere jeg ikke husker navnet på akkurat nå.
Vi har ledd, grått, blitt sinna, fortvilt, glad og kanskje litt små-forelska? Hvem vet.
Det bety ikke at vi kan se dem igjen og igjen, de episodene - men det blir ikke det samme når vi vet at vi ikke venter mer.
Vi har sett hvor mye ord kan påvirke.
Vi har sett at selv om det virker som om alle har det lett på utsiden, vet vi ikke hva som skjer bak "lukkede dører"
Vi har også sett hvordan det er å være i Norge som homofil idag og at noen er positiv til det og andre ikke,
Vi har også sett hvordan det er å være muslim, i Norge og hvordan presset er i forhold til det, venner, skole, kjærlighetsliv og at det er lov å betvile, det er lov å sette spørsmål ved det du ikke forstår, det du ønsker å få svar på.
men vi har også sett hvor mye venner betyr for folk og hvor mye deres støtte, ord og oppmerksomhet kan bety for hvert enkelt menneske.
Vi har også sett at et menneske med en diagnose er fortsatt et menneske.
Jeg takker SKAM for å ha åpnet opp slike "tabuer" og setter ord på det som for noen er veldig vanskelig og utrygt.
Jeg har hørt om personer som har åpnet seg, satt ord på, snakket med noen på grunn av SKAM, på grunn av at de faktisk satte ord på dette.
Ja, Skam kan være sikkelig kleint, merkelig og ha litt for mye av det "gode" - men de tar opp så mye viktig i disse glimtene.
For eksempel, husker dere da Isak fortalte Jonas at han var homofil og forelsket? Hvordan Jonas reagerte? Jeg ble så glad inni meg når han ikke ble sjokkert, han ikke ble redd - eller tok avstand. Det eneste han ville, var å vite - hvem var den heldige? Jeg ble bare så glad.
Og, i denne siste episoden som gikk på tv nå for ikke så lenge siden.... da Jente-Chris fortalte Vilde, gråtkvalt at hun var der for henne...og Vilde fortalte at hun var så glad for at hun hadde en vennine som Chris fordi hun viste at hun var der for henne.
Selvfølgelig viste det også at noen folk forandrer seg, og andre ikke - og dette er også et viktig tema. Noen personer kan forandre seg til det gode. Men andre, de forandrer seg desverre ikke - selv om det er noe vi håper og ønsker.

Jeg er bare så glad for hvordan SKAM ble. Hvordan den viste at selv om du gjør noe galt...så betyr det ikke slutten for deg og at en helst burde innrømme det, før det er for sent.  Jeg er så glad for alle temaene, alle tingene som serien tok opp i seriens løp.

Image result for pride hearts emoji

Vi må alltid huske på at vi har hverandre, som Linn sa.
Vær der for din venn, som du ønsker at han/hun skal være der for deg.

 


Takk.
 

Nylivsstil

25.06.2017 kl. 02:17
Skam var en bra serie. Synd den er over... håper det kommer nye som ligner skam. Æ har asbergers syndrom å Tourette syndrom selv. Lese skrivevansker.. vært åpen hele livet mitt.. bedre være åpen og ærlig, en lukka hemmelig. Min hjemmeside er under oppbygging i skrivende øyeblikk.. kommer mer etter hvert..

Den lille Pandaen c:

25.06.2017 kl. 11:49
Nylivsstil: Vi får se.

livetmitt93

25.06.2017 kl. 11:16
er trist at det er slutt:/

Den lille Pandaen c:

25.06.2017 kl. 11:49
livetmitt93: Ja, er litt trist.

Victoria Grøtting

25.06.2017 kl. 14:58
Elsker skam! <3

Den lille Pandaen c:

25.06.2017 kl. 14:59
Victoria Grøtting: Hehe ja :)

Håp

26.06.2017 kl. 06:59
Jeg har faktisk ikke sett en eneste episode av skam enda, men jeg burde visst gjøre det høres det ut. Åpenhet og aksept er viktige tema så det er bra noen tar det opp. Ha en fin dag :)

Den lille Pandaen c:

26.06.2017 kl. 12:54
Håp: Gjør det! :D

Siri

27.06.2017 kl. 16:37
Skam var en fantastisk serie, og jeg har blandete følelser angående at det nå er over. Jeg er så glad for det serien har gitt meg, og for at den ble avsluttet så bra. Samtidig er det trist å ikke kunne fortsette å få et innsyn i karakterenes verden.

Den lille Pandaen c:

27.06.2017 kl. 19:06
siribokoholiker: Helt helt sant :)

Smiley

27.06.2017 kl. 22:44
Jeg så aldri noe særlig på skam selv, men vet mange var veldig sinte for slutten og litt sånt haha og a det i hele tatt er avsluttet

Den lille Pandaen c:

27.06.2017 kl. 22:45
Tabra: Er ikke sint da, hvis det kanskje var det du trodde. Jeg er litt skuffet ang endingen, men samtidig som jeg er glad, det passet.

Little Miss Sunshine

30.06.2017 kl. 09:00
SKAM <3 Jeg likte egentlig avslutningen veldig godt, og jeg er fornøyd med at de ga seg nå - mistenker at nok en sesong hadde brukt opp konseptet litt.

Den lille Pandaen c:

30.06.2017 kl. 19:38
Little Miss Sunshine: Jaa, skjønner den!
Den lille Pandaen c:

Jeg er en veldig rar, sær og ikke så høy skapning. Jeg elsker bøker, serier, filmer, kpop, anime, manga og så mye annet. Samboeren er like gal som jeg, så det passer meg veldig bra :) <3 Vi har vært sammen siden 13.07.10 og har to små puser som heter Lyra & Apollo. Jeg skriver om min hverdag, kattene, bøker og alt annet som opptar meg.

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits