"Barnehagelærer?" "Det er jo kjempelett!"

  • 25.02.2016 - 19:35

"Barnehagelærer? Haha, må du bli lærer først?" "Å passe barne en hel dag  er kjempelett , trenger ikke utdanning for det..." ect.

Sånne ord gjør meg rasende, frustrert og en smule oppgitt. De personene som da mener dette har aldri egentlig satt seg inn i hva vi gjør og hvorfor vi gjør dette. hva vi må lære, førstehjelp, barns språkutvikling, motorisk utvikling... ect.. for nevne noe. Vi er der for barns første leveår og skal skape trygghet og lære barna om alt forskjellig ( religion, naturen, å være snille mot hverandre..) ect. Det er ikke 'bare bare' å passe en hel haug med barn. Skifte bleie, forsyne dem med mat, nye og tørre klær..  og all læringen vi står for.. hver dag så lærer barna nye ting, nye ord, ny forståelse av ulikt. Vi under oss ilag med dem, skaper forståelse av verden rundt oss og menneskene rundt oss. Vi gjør dem også littegrann klar for skolegang, noe som forventes og at de forhåpentligvis skal glede seg til å begynne på et nytt kapittel i livet. Vi leder dem gjennom et kapittel av livet, fra de er 6mnd til de begynner på skolen, omtrent. Vi er der hver dag for dem og lærer sammens med dem. De lærer av oss, men vi lærer også av dem.  Vi blåser også på slådde knær, trøster dem som trøster trengs men er også er et fang og en sikkerhet når ikke alt er så greit. 

Vi selv lærer noe hver dag, hvis det er barn vi ikke er kjent med - ser vi nye sider av dem og blir overasket på både den positive og negative måten kan det hende. Vi under oss ilag med barna, lager forarbeid for samlingstundene skal ha mening, lærer de om ulike ting som skjer rundt oss og hva vi kan gjøre på grunn av dette - Eller så enkelt som hvilken fugl som trenger mat om vinteren? og hvorfor? Jeg fikk til og med ny lærdom av dette senest i forje uke - da jeg ikke viste hvor mange fugler som drar nytte av at vi lager fuglebrett til dem så de får i seg mat.   Men Vi som barnehagelærer vi er jo på en måte en slags "lærer" for både oss selv og barna i denne tiden - vi må lære oss å forstå barna, hvordan vi burde reagere og hva vi skal si hvis de spør angående religion eller "hva tror du på". Vi må ta avgjørelser hvis vi ser at det er fare for barnets helse hjemme eller at de trenger utredning for ADHD, autisme, torrets... ect .. Det er så mye en barnehagelærer må huske på og samtidig passe på barna hele tiden, ute, inne, i skogen, på vei til og fra skogen. Hele dagen er en lærdom som fester seg hoss barna. Vi er også rollemodeller - hva vi sier og hva vi gjør er viktig i barnets liv sånn at de forstår hva som er gode handlinger, gode egenskaper men også dårlige handlinger som får konsekvenser og dårlige egenskaper som ikke blir godtatt.

Jeg ser at jeg kunne ha skreve massevis angående det å være barnehagelærer fordi jeg brenner så veldig for det - selv om jeg bare går 1året og trivest som bare det. Men jeg tror jeg skal stoppe der og ikke skrive så mye mer - da hadde nok blogginlegget for langt.

Men det jeg skulle fram til:
- Prøv å vær med oss en uke på skolebenken og se hvor mye vi lærer hver dag  - som vi trenger for å kunne bli gode barnehagelærerere eller vær med oss i barnehagen en hel dag og se hva vi gjør og hvilke valg vi må ta ( for tro meg, vi må ta tusenvis av valg hver dag og det er ikke alltid at det syns, men vi gjør det ) og hvordan vi arbeider.

 

Jeg er stolt av at jeg skal bli barnehagelærer. 

Dag 3/3, 'Barn og snø' er offisielt over.

  • 19.02.2016 - 21:26

Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere på den fronten, siden folk syntes det var gøy å høre om det x) selv om jeg ikke skrev så sinnsykt mye angående dagene da, ikke i seg selv. men shit au. eller skit au? haha. Vel dagen startet med at jeg kjempet for å få i meg mat samtidig å klare å puste ( tett i nesa, uknow) tok meg smertestillende. Pakka sekken, kledde på meg ull og alt sammen og dro. Vi bygde sitteplass for barnehagene som skulle komme og  det var slitsomt og ikke minst bare... irriterende fordi snøen oppå var så hard og snøen under så myk og æsj. viss du skjønner hva jeg mener? :P kanskje kanskje ikke.  Tok laaang tid før bhg kom. (skjønte ikke egt - hva vi gjorde der fra 09:30-11:30 liksom...kunne ha komt i 10-tida og likevel fått gjort det vi skulle...)  men jeg fulgte en barnegruppe som ikke hadde ski på ulike poster ilag med en voksen fra dems bhg. Ble mye stilleståing og liksom... ja prøvde å snakke med dem og alt..men var ikke så lett, ble sliten og lei til slutt kjente jeg. når en er syk er ikke alt så lett egentlig.. da blir alt bare 1000 ganger værre. :( *syns synd på megselv*

Men men. jeg lå i senga kjempelenge når jeg kom hjem..som resulterte til 2timers nap. heh. akkurat nå føler jeg meg ikke bedre egentlig. men jeg skal prøve å skrive av og på på oppgava mi og få littegrann skreve til... 23:30 max. jeg tror ikke jeg holder ut lengre enn det... kanskje jeg slutter tidligere - idag er ikke min dag.

 

Men her kommer bilder av sitteplassene xD

NB: Det ser supermørkt ut, men det er ikke egentlig det - bare mobilkvalitet. :3

 

Dag 40 - Favorittserie(r)

  • 06.02.2016 - 12:37

- Teen wolf.
- Games of Thrones ( On and off)
- Downton Abbey
- Shadowhunters (Ny serie med bare et par episoder, men elsk)
-Teen Titans 
-Two and a Half men / Anger Managment ( sett alt. buuhuu)
- Gossip Girl
- Baby DaddyJa, lista kan bli lengre. x) men jeg er litt sånn usikker. hahah. Det kommer og går.

Dette var da den siste av disse dagene, ja jeg har gått vekk fra noen fordi jeg selv ikke vil - eller ikke kan skrive/legge ut bilde.
Men hva syns du angående dagene jeg har skrevet om? skal jeg gjøre flere slike?

Dag 38 - En ting du aldri kommer til å gjøre

  • 04.02.2016 - 15:33

Det kommer nok til å bli - hoppe i fallskjerm. Jeg har klaustrofobi og har høydeskrekk. 
Så. yey. også er jeg redd for å fly generelt så.

hva med deg?

Dag 37 - Hva har du som bakgrunnsilde på dataen din?

  • 03.02.2016 - 12:32Dette er da min bakrunnsbilde. <3 

Dag 34 - Noe du frykter

  • 02.02.2016 - 15:30

Noe jeg frykter?
Å miste mine kjære, det er noe som bare svir fra magen og oppover i hjertet - tanken. Jeg har faktisk hatt mareritt der lillesøsteren min druknet rett foran øynene på meg.
Jeg våknet opp , sprang inn på rommet og praktisk talt ristet henne og grein. Hun skjønte ingenting, stakkars <3
Men å miste dei jeg er glad i , frykter jeg.

Samt sånne dumme ting som å ikke bestå et arbeidskrav, ikke bestå eksamen ...ect.

 

Dag 33 - Hva du verdsetter i livet

  • 01.02.2016 - 13:23

Noe jeg verdsetter?
Jeg tror siden det er mandag skal jeg bli litt sentimental eller klissete :3 spørs hvordan du ser på det. Men here i go!

Jeg versetter bøker, det høres helt merkelig ut - men de gjør noe med meg og gjør meg så veldig glad på sin egen lile måte.
Men, jeg versetter også familien min, venner og kjæresten/samboeren <3 alle sammen betyr så mye for meg.
De har vært der for meg i tunge og vamskelige tider, samt tidene der jeg har vært glad og regnbuedagefylt. Haha. det er ikke et ord - men men^^
Også dyr, de kan kose og gi forståelse selv om du ikke kan eller trenger å fotelle dem det - de bare forstår deg <3 

Den lille Pandaen c:

Jeg er en veldig rar, sær og ikke så høy skapning. Jeg elsker bøker, serier, filmer, kpop, anime, manga og så mye annet. Samboeren er like gal som jeg, så det passer meg veldig bra :) <3 Vi har vært sammen siden 13.07.10 og har to små puser som heter Lyra & Apollo. Jeg skriver om min hverdag, kattene, bøker og alt annet som opptar meg.

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits