"Barnehagelærer?" "Det er jo kjempelett!"

 • 25.02.2016 - 19:35

"Barnehagelærer? Haha, må du bli lærer først?" "Å passe barne en hel dag  er kjempelett , trenger ikke utdanning for det..." ect.

Sånne ord gjør meg rasende, frustrert og en smule oppgitt. De personene som da mener dette har aldri egentlig satt seg inn i hva vi gjør og hvorfor vi gjør dette. hva vi må lære, førstehjelp, barns språkutvikling, motorisk utvikling... ect.. for nevne noe. Vi er der for barns første leveår og skal skape trygghet og lære barna om alt forskjellig ( religion, naturen, å være snille mot hverandre..) ect. Det er ikke 'bare bare' å passe en hel haug med barn. Skifte bleie, forsyne dem med mat, nye og tørre klær..  og all læringen vi står for.. hver dag så lærer barna nye ting, nye ord, ny forståelse av ulikt. Vi under oss ilag med dem, skaper forståelse av verden rundt oss og menneskene rundt oss. Vi gjør dem også littegrann klar for skolegang, noe som forventes og at de forhåpentligvis skal glede seg til å begynne på et nytt kapittel i livet. Vi leder dem gjennom et kapittel av livet, fra de er 6mnd til de begynner på skolen, omtrent. Vi er der hver dag for dem og lærer sammens med dem. De lærer av oss, men vi lærer også av dem.  Vi blåser også på slådde knær, trøster dem som trøster trengs men er også er et fang og en sikkerhet når ikke alt er så greit. 

Vi selv lærer noe hver dag, hvis det er barn vi ikke er kjent med - ser vi nye sider av dem og blir overasket på både den positive og negative måten kan det hende. Vi under oss ilag med barna, lager forarbeid for samlingstundene skal ha mening, lærer de om ulike ting som skjer rundt oss og hva vi kan gjøre på grunn av dette - Eller så enkelt som hvilken fugl som trenger mat om vinteren? og hvorfor? Jeg fikk til og med ny lærdom av dette senest i forje uke - da jeg ikke viste hvor mange fugler som drar nytte av at vi lager fuglebrett til dem så de får i seg mat.   Men Vi som barnehagelærer vi er jo på en måte en slags "lærer" for både oss selv og barna i denne tiden - vi må lære oss å forstå barna, hvordan vi burde reagere og hva vi skal si hvis de spør angående religion eller "hva tror du på". Vi må ta avgjørelser hvis vi ser at det er fare for barnets helse hjemme eller at de trenger utredning for ADHD, autisme, torrets... ect .. Det er så mye en barnehagelærer må huske på og samtidig passe på barna hele tiden, ute, inne, i skogen, på vei til og fra skogen. Hele dagen er en lærdom som fester seg hoss barna. Vi er også rollemodeller - hva vi sier og hva vi gjør er viktig i barnets liv sånn at de forstår hva som er gode handlinger, gode egenskaper men også dårlige handlinger som får konsekvenser og dårlige egenskaper som ikke blir godtatt.

Jeg ser at jeg kunne ha skreve massevis angående det å være barnehagelærer fordi jeg brenner så veldig for det - selv om jeg bare går 1året og trivest som bare det. Men jeg tror jeg skal stoppe der og ikke skrive så mye mer - da hadde nok blogginlegget for langt.

Men det jeg skulle fram til:
- Prøv å vær med oss en uke på skolebenken og se hvor mye vi lærer hver dag  - som vi trenger for å kunne bli gode barnehagelærerere eller vær med oss i barnehagen en hel dag og se hva vi gjør og hvilke valg vi må ta ( for tro meg, vi må ta tusenvis av valg hver dag og det er ikke alltid at det syns, men vi gjør det ) og hvordan vi arbeider.

 

Jeg er stolt av at jeg skal bli barnehagelærer. 

Snø, måking og ergelse.

 • 24.02.2016 - 20:02

Jeg er veldig glad i snø, generelt. egentlig.  Vinteren er både fin og fæl.  Og det jeg har tenkt å si nå er ikke egentlig rettet mot selve 'snøen' 'kulden' eller 'vinteren'. Dette er til de som måker - du vet dem som durer forbi når vi sover og når vi minst venter det?
De folkene ja. Jeg skjønner ikke hvorfor at de skal dumpe snøen i ingangspartiene til fol, utkjørselen og ikke minst - fortauet. idag så måtte jeg gå ut i veien fordi det ikke var plass å gå  - fordi det var for mye snø pluss at det sto en bil på fortauet som var måkt inn i snø omtrent.

Jeg skjønner jo at det er vanskelig å finne plass, men når det gjør det vanskelig å gå og fare for folk når vi må gå ut i veien... Da er det heller bedre å dytte det mot hager eller plasser som ikke er i bruk at the moment. Sånn at vi ikke trenger og kave og bruke bilfeltet ... Jeg syns det er fryktelig dumt. For både oss og bilistene. Fortauene blir overfylt, innkjørselene må måkes hver eneste dag for at billistene skal komme seg ut.. men også når billister bare finner ut at de skal parkere bilen sin på fortauet.. det syns jeg er fryktelig irriterende.. og skjønner ikke helt tankegangen når det fins massevis av parkeringsplasser bare sånn type 4 meter fra en.

Dag 3/3, 'Barn og snø' er offisielt over.

 • 19.02.2016 - 21:26

Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere på den fronten, siden folk syntes det var gøy å høre om det x) selv om jeg ikke skrev så sinnsykt mye angående dagene da, ikke i seg selv. men shit au. eller skit au? haha. Vel dagen startet med at jeg kjempet for å få i meg mat samtidig å klare å puste ( tett i nesa, uknow) tok meg smertestillende. Pakka sekken, kledde på meg ull og alt sammen og dro. Vi bygde sitteplass for barnehagene som skulle komme og  det var slitsomt og ikke minst bare... irriterende fordi snøen oppå var så hard og snøen under så myk og æsj. viss du skjønner hva jeg mener? :P kanskje kanskje ikke.  Tok laaang tid før bhg kom. (skjønte ikke egt - hva vi gjorde der fra 09:30-11:30 liksom...kunne ha komt i 10-tida og likevel fått gjort det vi skulle...)  men jeg fulgte en barnegruppe som ikke hadde ski på ulike poster ilag med en voksen fra dems bhg. Ble mye stilleståing og liksom... ja prøvde å snakke med dem og alt..men var ikke så lett, ble sliten og lei til slutt kjente jeg. når en er syk er ikke alt så lett egentlig.. da blir alt bare 1000 ganger værre. :( *syns synd på megselv*

Men men. jeg lå i senga kjempelenge når jeg kom hjem..som resulterte til 2timers nap. heh. akkurat nå føler jeg meg ikke bedre egentlig. men jeg skal prøve å skrive av og på på oppgava mi og få littegrann skreve til... 23:30 max. jeg tror ikke jeg holder ut lengre enn det... kanskje jeg slutter tidligere - idag er ikke min dag.

 

Men her kommer bilder av sitteplassene xD

NB: Det ser supermørkt ut, men det er ikke egentlig det - bare mobilkvalitet. :3

 

Dag 2 av 3.

 • 18.02.2016 - 16:17

Dette er da basically den andre av dei tre dagene vi har i 'barn og snø'  som da er obligatorisk i NHR som dere vet. NHR Står fortesten for Natur, Hesle og Rørsle (bevegelse). Det gikk mye bedre idag, det var bare 3 timer idag heldigvis, men jeg våknet med smertefull hodepine som jagde seg nedover ansiktet og den hadde låge der hele natta... jeg følte meg mildt sagt helt forfærdelig... våkner xxxx antall ganger i natt...drømte ingenting, bare snufset og vrei meg. 

Jeg kom meg opp, og dro dit vi skulle møtes. Der skulle vi ha PMO (Praktisk Metodisk Oppgave) som 4 grupper hadde planlagt endel av.   Dette var da mixet på 20 minutter og dei hadde forskjellige aktiviteter med og uten staver, og forskjellig samarbeid. Noe av det som vi hadde i nedoverbakke nekta jeg å være med på, fordi jeg eier ikke kontroll over meg selv og mine ski... ugh.  Men jeg var med på mesteparten av aktivitetene faktisk! stolt av megselv.

Så dro vi hjem, jeg lå under dyna til jeg måtte hente ein del til stormkjøkkenet som Z ikke fikk til å vaske. så jeg måtte ta over. Deretter, hjemme igjen tok jeg meg en lang nap... kjente at kroppen bare... nope.

 

Nå skal jeg få til å se serie, skrive på oppgava litt og litt. Må komme meg videre vet jeg. Så... yeah.

 

Dere da? hvordan har deres dag vært?

Ikke aktiv før søndag.

 • 12.02.2016 - 18:45

Dette er et tidsinnstilt innlegg, så når du leser dette her så er jeg på vei til ho mor <3 Ja, jeg skal hjem til min mamma og folket til helga. blir en superkort helg desverre.
Helgen ser sånn ut:
Fredag: Kunnskapsprøve 13:00 - 14:00 satste på å få 80% viss ikke så må jeg ta den igjen ( dette er vistnok et arbeidskrav...) også går ikke bussen før 18:20, og da er jeg framme 22:00, men må vente på min mor som er på standup til kl 23:00, og da er vi vel hjemme rundt 23:30 så da er det jo bare å legge seg. Fordi jeg har en søster som står opp rundt 08-10 om morgene x) og jeg er en trøtting og sovner sent. x)

Lørdag:  handle skiutstyr, være hjemme, hjelpe til, være med lillesøster i stallen , være med familien og kose meg <3

Søndag: Reise igjen kl 15:10 (spørs om jeg blir kjørt eller må ta bussen) også ta bussen 16:50 og da er framme sånn ca 21:00/21:30 og da er det bare å gjøre seg klar til skoledagen. 

 

Så, men sånn er det når kollektiv trafikk er teit....

Gå hjem alene om kvelden..

 • 07.02.2016 - 15:32

Jeg fant nettop ut. eller for en time eller to siden da jeg kavet meg opp av senga og sjekka facebook at - ei venninde av meg hadde blitt overfalt og trua med kniv av 3-4 svartkledde menn igår kveld. Selv om det står Bodø på hvor jeg bor tingen, så bor jeg ikke der jeg har ikke giddet å fiksa det , men jeg bor i ei bygd. Og det er skremmende å tenke på at dette kan skje hvem som helst... og jeg vet at hun hadde mye alkohol innabors også, men det har egentli ingenting med saken å gjøre.

Det jeg vil fram til er, uansett hvor du er  i landet eller utlands. IKKE GÅ HJEM ALENE OM KVELDEN , helst ikke på dagtid heller, eventuelt gå der det fins folk. Der det er nabolag der folk mest sansynelig er. Jeg er mørkredd, husredd ect..og kjenner jeg blir kvalm ...og redd, fordi ja det kan til og med skje meg. Nå gikk ikke jeg hjem alene igår, men jeg ble kjørt hjem av ei vennine som var kjempesnill og kjørte meg :) Men...

Dette kan skje på dagtid og natterstid. det som jeg fortalte om, skjedde på natterstid.. værste som er at dette skjedde når jeg lå hjemme i senga og bare var på mobilen. Jeg har heldig. Hun var ikke. Men hun fikk bare overfladiske sår heldigvis. Men det kunne gått så mye værre...

Om du så skal gå alene hjem om kvelden.. ring til noen, ha dem på høytaler eller noe - så de kan 'følge' deg.

Dag 40 - Favorittserie(r)

 • 06.02.2016 - 12:37

- Teen wolf.
- Games of Thrones ( On and off)
- Downton Abbey
- Shadowhunters (Ny serie med bare et par episoder, men elsk)
-Teen Titans 
-Two and a Half men / Anger Managment ( sett alt. buuhuu)
- Gossip Girl
- Baby DaddyJa, lista kan bli lengre. x) men jeg er litt sånn usikker. hahah. Det kommer og går.

Dette var da den siste av disse dagene, ja jeg har gått vekk fra noen fordi jeg selv ikke vil - eller ikke kan skrive/legge ut bilde.
Men hva syns du angående dagene jeg har skrevet om? skal jeg gjøre flere slike?

Dag 38 - En ting du aldri kommer til å gjøre

 • 04.02.2016 - 15:33

Det kommer nok til å bli - hoppe i fallskjerm. Jeg har klaustrofobi og har høydeskrekk. 
Så. yey. også er jeg redd for å fly generelt så.

hva med deg?

Dag 37 - Hva har du som bakgrunnsilde på dataen din?

 • 03.02.2016 - 12:32Dette er da min bakrunnsbilde. <3 

Gjør liksom litt vondt..

 • 02.02.2016 - 20:18

Har brygget på dette sia søndagen ish, på kvelden. Jeg fant ut at ( X ) har ringt (LS)  angående vinterferien:
Ja jeg har selv ikke vinterferie - men å få besøk av (X) en liten helg er litt koselig.
Føler meg etterlatt.. 

 

Ja, jeg vil ikke si hvem det er eller om dere kan forstå hvem eller hva.
Det er ikke poenget, jeg føler meg bare uterlatt og... hvorfor ikke ringe meg og? eller facebook? eller melding...?
Er mellom 2-3 uker til selve ferien.
i think? Ikke helt sikker...Jeg er lei meg og sint.

Dag 34 - Noe du frykter

 • 02.02.2016 - 15:30

Noe jeg frykter?
Å miste mine kjære, det er noe som bare svir fra magen og oppover i hjertet - tanken. Jeg har faktisk hatt mareritt der lillesøsteren min druknet rett foran øynene på meg.
Jeg våknet opp , sprang inn på rommet og praktisk talt ristet henne og grein. Hun skjønte ingenting, stakkars <3
Men å miste dei jeg er glad i , frykter jeg.

Samt sånne dumme ting som å ikke bestå et arbeidskrav, ikke bestå eksamen ...ect.

 

Dag 33 - Hva du verdsetter i livet

 • 01.02.2016 - 13:23

Noe jeg verdsetter?
Jeg tror siden det er mandag skal jeg bli litt sentimental eller klissete :3 spørs hvordan du ser på det. Men here i go!

Jeg versetter bøker, det høres helt merkelig ut - men de gjør noe med meg og gjør meg så veldig glad på sin egen lile måte.
Men, jeg versetter også familien min, venner og kjæresten/samboeren <3 alle sammen betyr så mye for meg.
De har vært der for meg i tunge og vamskelige tider, samt tidene der jeg har vært glad og regnbuedagefylt. Haha. det er ikke et ord - men men^^
Også dyr, de kan kose og gi forståelse selv om du ikke kan eller trenger å fotelle dem det - de bare forstår deg <3 

Den lille Pandaen c:

Jeg er en veldig rar, sær og ikke så høy skapning. Jeg elsker bøker, serier, filmer, kpop, anime, manga og så mye annet. Samboeren er like gal som jeg, så det passer meg veldig bra :) <3 Vi har vært sammen siden 13.07.10 og har to små puser som heter Lyra & Apollo. Jeg skriver om min hverdag, kattene, bøker og alt annet som opptar meg.

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits